Симеон Втори представи мемоарите си в Брюксел

При изключително голям интерес премина представянето на мемоарната книга на Симеон Втори в Брюксел, съобщава сайтът Kingsimeon.bg.
Събитието бе организирано от престижния литературен и артистичен „Кралски Клуб Голуа“ съвместно с белгийския клон на Организацията на жените лидери по света. Конференцията бе открита от Барон Бернард Сноу.
В своето изложение Симеон Втори изтъкна основния мотив за написването на книгата – желанието му да популяризира Родината си, да предизвика интереса на международните среди към България и значението и в Европейския съюз. Сред акцентите в неговото изказване бе именно политическата роля на страната ни, като посредник между Запада, Турция и Русия. Специално внимание Симеон Втори обърна и на актуални въпроси, като ситуацията с бежанците в Средиземно море и необходимостта от спешно решение на този хуманитарен проблем.
Събитието продължи с официална вечеря за 250 гости, сред които бяха представители на международни организации със седалище в Брюксел, видни индустриалци и банкери, проявяващи интерес към България, дипломати, членове на Люксембургското кралско семейство.
Сред изтъкнатите гости бяха и представители на белгийския политически елит, бивш председател на белгийския парламент, приятели на България, като известния индустриалец Барон Даниел Жансен, българският посланик, както и българи, живеещи в Брюксел.
От името на всички присъстващи бяха изразени съболезнования към царската двойка за кончината на Княз Кардам.
В ранния следобяд вчера Симеон Втори има редици срещи с политически личности от Европейски съюз и даде интервюта за вестник Libre Belgique, за списание Paris Match, както и за два телевизионни канала – RTL и белгийската фламандска телевизия.
Днес Симеон Втори и царица Маргарита бяха поканени на обяд в двореца Лаакен с белгийското кралско семейство. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.