Севгин Шукри – новият кмет на Лозница

Областният председател на ДПС Севгин Шукри е новият кмет на Лозница, Според окончателните резултати от преброяването на гласовете след извънредните избори в общината.

За Севгин Шукри са гласували 3623 гласа или 57,79% от действителните гласове. Ниязи Ниязиев от ГЕРБ е подкрепен от 35,89% или 1626 души. Цветомир Савов от БСП са подкрепили 5,57% от гласувалите или 283 души. С „Не подкрепям никого” са гласували 334 човека или 0,75%.

Севгин Шукри е семеен, с две деца. Има дълъг стаж в общинската администрация в Лозница и в неправителствения сектор. Три мандата бе общински председател на младежко ДПС в Лозница и един – областен председател на МДПС. Беше и заместник на бившия областен управител Стоян Ненчев. Временно бе кмет и на село Каменар. Областен председател на ДПС – Разград е от март 2016 година.

Припомняме, че лозничани гласуваха извънредно заради преждевременно прекратените пълномощия на предишния кмет Айхан Хашимов. Той е с влязла в сила присъда за ремонти на обществени сгради през 2009 г., пострадали от мними бури.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.