Сдружение „Лудогорие“ разтури благотворителен концерт

Разтурихме в понеделник благотворителен концерт в столичната зала „Фестивална“, защото се опитаха да ни забъркат в невероятна каша, обяви на специална пресконференция днес председателят на Сдружение „Лудогорие“ Валентин Димов. Когато отказахме да участваме и разпратихме информацията и на останалите поканени артисти, в интернет пространството се появиха коментари и подхвърляния, че сме нелегитимни. Това е абсолютно невярно, казва Димов и показва актуалното състояние и печата на организацията.
Заради случилото се в София той и приятелите му ще подадат жалба в полицията за уронване престижа на Сдружението. В началото на месеца били поканени от Сдружение „Шопска броеница“ да се включат в благотворителен концерт за болно дете. Самите ние сме правили пет подобни концерта и откликнахме на драго сърце, разказва развълнуван Вальо Димов. И тогава започнали да се случват странни неща, но в интерес на доброто дело разградчани се захванали здраво за работа. Първо Иван Лазаров, който се представил за председател на Сдружение „Шопска броеница“, поискал от „Лудогорие“ да осигурят билетите за концерта. Те го сторили и ги изпратили по куриер. А когато в понеделник сутринта пристигнали в София за участието в концерта, се оказало, че организаторът от „Шопска броеница“ няма печат, защото бил в процес на регистрация и не можел да сключи договор с охраната на залата. Тогава се започнало: ходене в общината и в полицията, в залата и пак обратно. В един момент проумях, че нещо не е на ред. Часове преди концерта няма договор за ползване на залата и за охраната – на всички артисти и зрители. Няма нито един продаден билет! Няма ги задължителните, за да се включим, епикризи на болното дете, нямаме връзка с родителите – били в чужбина! И във въздуха напрегнато увиснал въпросът: А болно дете изобщо има ли? Тогава решил – връщайте ми билетите и си тръгваме, продължава разказа си Вальо Димов. Оказало се, че от 24-те кочана билети, липсват шест. Къде са, ще трябва от „Шопска броеница“ да отговорят на разследващите, категорични са хората от „Лудогорие“.
След като решили, че няма да участват в нещо, в чиято прозрачност не са убедени, Димов и групата с него се обадили по телефоните и на останалите артисти да не тръгват за столицата. Навреме ги спряхме и сега получаваме благодарности, че сме предпазили и тях от кашата, твърди Вальо Димов.
На финала на пресконференцията той отново заяви твърдото си намерение това лято националният фолклорен събор „Лудогорие“ не само да го има, но и да счупи миналогодишни рекорди и да постави нови – за най-дълга софра, възстановка на старинен сватбен ритуал и най-много гости на сватбата. При това – в национални носии. Тъкмо заради опитите да ни злепоставят сред приятелите ни, ще направя всичко в рамките на закона, за да докажа,че в понеделник аз и колегите ми от „Лудогорие“ усетихме и не участвахме в нещо съмнително, категоричен е Валентин Димов.
В потвърждение на думите на председателя на Сдружение „Лудогорие“ и в момента в интернет няма достъп до нито една от страниците и препратките към Сдружение „Шопска броеница“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.