Свещарската гробница и Мадарският конник в брошура на ЮНЕСКО

ЮНЕСКО дава рамо на перлите на Североизтока. Регионален исторически музей – Шумен получава подкрепа от Фонда за културно наследство на ЮНЕСКО. Той заедно с Регионален исторически музей – Русе и активното съдействие на Исторически музей – Исперих са кандидатствали пред Фонда с проект на тема „Средновековно световно наследство в Североизточна България”.

След одобрението на проекта се отпуска финансова помощ за подготовка на брошури за обектите на ЮНЕСКО в североизточната част на страната на пет езика, провеждане на пътуваща конференция – семинар и изготвяне на образователна игра.

Брошурите ще съдържат информация за Мадарския конник, за Ивановските скални църкви и за тракийската гробница в с. Свещари, като целта е трите забележителности да бъдат представени в общ туристически маршрут.

Пътуващата конференция е планувана за пролетта на 2017 г. и на нея ще си дадат среща експерти от различни области. Специално изработени магнитни пъзели ще бъдат част от образователна програма за най-малките посетители.

Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.