Световноизвестният мим Герасим Дишлиев – Геро има последователи вече и в Разград

Тези, които бяха снощи в залата и гледаха спектакъла „Не на мястото си”, се оказаха … на мястото си! Преди това, в следобедните часове, мимът имаше работна среща с талантите от Театрално-танцова формация „Пулс”, която се превърна в прекрасно преживяване за децата. Геро им говори за отношението на актьора към заобикалящия го свят, как да въодушевят публиката с това, което правят – така, че да предадат на зрителите своите чувства и мисли, говори за дългия му път към Париж и срещата му с Марсел Марсо, след това за денонощните репетиции, представления и за труда, с който е постигнал всичко. Показа им елементи от пантомимната техника, провокира ги сами да изпълнят свои етюди…
Геро прие и предизвикателството да участва в третото издание на Фестивала на танцовия театър, чийто домакин е Театрално танцова формация „Пулс“ и да направи Майсторски клас, в който да покаже и научи участниците на стил, техника и отношение от школата на Марсел Марсо, чийто последовател е той самият.
Представлението „Не на мястото си” е забавно, но в същото време те кара да се замислиш за собственото си място – дали си го открил, или все още го търсиш. Геро успя да вкара образа си във всеки един от публиката, всички участваха активно с него, накрая неусетно всички се озоваха на сцената, като главният герой, а актьорът стана публика. След края на спектакъла никой не си тръгна, защото той продължаваше да забавлява и всичко неусетно преля в среща – разговор с много смях и настроение.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.