Руски самолет Ту 154 с военни и артисти се разби край Сочи, вече има открито тяло на загинал

Тяло на загинал при авиокатастрофата със самолета Ту-154 е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.Следственият комитет на Русия образува наказателно производство във връзка с катастрофата със самолета на руското министерство на отбраната, летящ за Латакия.
Метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри, предаде ТАСС. Източник описва времето дори като лятно.
Министерството на отбраната пояснява, че в самолета е имало руски военнослужещи, 9 представители на руски медии и членове на ансамбъла за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.
Артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.
На борда на изчезналия самолет е възможно да е имало журналисти от руския „Първи канал“ и телевизия „Звезда“, заяви кореспондент на телевизия „Росия 24“.
На 5,5 км от от мястото на трагедията на бреговата линия са открити колесници на самолета. Намерени са и лични вещи на някои от пътниците, съобщават от пресслужбата на Регионалния център на Южното Министерство на извънредните ситуации. Дълбочината, на което е паднал самолета е 50-70 метра.
Източник от спасителните служби е заявил за Интерфакс, че хората на борда на самолета не са имали шанс да оцелеят.
Различни причини, включително техническа неизправност или пилотска грешка, може да стоят зад катастрофата на самолета Ту-154 на руското военно министерство. Версията за терористична атака обаче се изключва, заяви председателят на комисията по отбрана и сигурност в съвета на федерацията Виктор Озеров, цитиран от Sputnik news.
Отломки и колесник на изчезналия самолет Ту-154 са намерени на 6 км от бреговете на Сочи в Черно море. Това съобщиха силовите структури в региона, цитирани от ТАСС. „На 6 км от бреговете са намерени отломки от самолета и колесник, както и петно от масло“, каза източник от силовите структури.
Той посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове. В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът.
По-рано беше съобщено, че при обследване на акваторията на 6-8 км от брега е открито петно от разлив, което може да е в резултат от падането на самолета. Към мястото са изпратени спасителни плавателни съдове.
За ситуацията с Ту-154 е информиран руският президент Владимир Путин, като му се докладва за хода на издирвателната акция.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.