Русенският университет се представи в Разград

Информационен ден на Русенския университет „Ангел Кънчев“ се проведе днес в Разград. На откриването пред Общинския културен център към присъстващите и послание към кандидат-студентите отправи проф. д-р Велизара Пенчева, която наскоро бе избрана за Ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, след приключилите два успешни мандата на чл. кор. проф., почетния гражданин на Разград Христо Белоев.
На представянето присъства и зам.-областният управител Виолета Тодорова.
Край фонтаните ректорското ръководство се срещна с директори, учители, ученици и граждани, като ги запозна с възможностите за обучение в университета, а студенти представиха пред гражданите факултетите и филиалите на университета, като направиха демонстрации, раздадоха рекламни материали и много награди.
От 13 часа в областната администрация имаше пресконференция на тема: „Русенският университет – най-добрият избор за обучение на младите хора от Разград и региона”.
IMG_0326 (1296 x 864)Участници в пресконференцията бяха представители на областна администрация Разград, община Разград, ректорското ръководство на Русенския университет, дирекция „Регионална служба по заетостта” – Русе и представители на медиите.
Ректорът на университета Велизара Пенчева представи структурата на единственото и най-голямо държавно висше училище в цялата трансгранична област, с академичен състав от над 400 преподаватели, половината от които са хабилитирани. В университета се обучават над 8000 студенти и докторанти. През 2012 г. учебното заведение е акредитирано с оценка 9,28 от възможна 10. На срещата бе изложен и стремежът на академичната структура да отговаря на условията на бизнеса и пазара. За целта е изграден университетски информационен портал за бизнес партньори.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.