Румен Радев събра на „Дондуков“2 кандидати за служебни министри

Държавният глава Румен Радев събра в сградата на президентството евентуални министри в служебния му кабинет.

На „Дондуков“ 2 по обед пристигна Кирил Ананиев, за когото се смята, че е изборът на Радев за служебен министър на финансите. Ананиев бе зам.-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Сред пристигналите е и посланикът в Германия Ради Найденов, който евентуално ще бъде външен министър.

В президентството дойдоха и бившият зам.-министър на труда в екипа на Ивайло Калфин от втория кабинет на Бойко Борисов и бивш зам.-председател на държавния резерв Гълъб Донев, за когото неофициалната информация сочи, че сега ще поеме социалното министерство.

Да влиза в сградата на „Дондуков“2 е забелязана и Екатерина Михайлова от ДСБ. В президентството дойдоха и актьорът Рашко Младенов и бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов, за когото се смята, че ще бъде министър на вътрешните работи в служебния кабинет.

Очаква се до края на работната седмица Румен Радев да подпише указа, с който ще разпусне парламента и ще обяви датата на предсрочните парламентарни избори, а след това да обяви състава на служебния кабинет.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.