Ротарианци ще възстановявят спортната площадка до Сити центъра

Областният управител Манол Кившанов прие днес Нина Митева, дистрикт гуверньор на „Ротари България”. На срещата присъства и зам.-кметът на община Разград  Ердинч Хасанов. На срещата присъстваха още Николай Минков – президент на Ротари клуб в Разград и Васил Петров – бивш президент на клуба, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Основните теми на срещата бяха свързани с възможностите за сътрудничество между областната и общинската администрация в Разград и Ротари клуб – България.
Нина Митева разказа за проекти, реализирани в други региони на страната: ротарианци от хотелиерския бизнес във Велинград, София и Свищов са наели на работа безработни младежи от малцинствата и ги обучават професионално в бранша, а в Стара Загора е изградена сензорна зала за аутисти, която успешно се полза и от младите лекари от Медицинския университет.
Николай Минков и Васил Василев представиха идеята си за ремонт на уредите, изграждане на настилка и ограждане на съществуваща спортна площадка до Сити центъра в Разград /там, където беше „Пени маркет” – б.р/. „Необходим е проект, за изготвянето на който ще разчитаме за съдействие на кмета на община Разград. Има хора, които са готови да инвестират в спортната площадка, като идеята е в перспектива да бъде изградена до нея и детска площадка”, каза Васил Петров.
Областният управител и зам- кметът подчертаха, че такива идеи трябва да се подкрепят и заявиха, че са готови веднага да съдействат с подготовка на проект, от страна на своите екипи.
Друга идея на разградските ротарианци е засаждане на дръвчета от ученици, като целта е по-често да се въвличат младите хора в правенето и изграждането, защото тогава по-малко рушат и повече пазят.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.