Родни вафли и вода – евтиния като в соца, но в Чехия

След като преди време социалните мрежи полудяха по снимка с български шоколади, продавани по 20-30 евроцента в холандски супермаркет, оказа се, че и в други страни се радват на евтини родни хранителни стоки.

Наш читател сигнализира, че в магазин във втория по големина чешки град Бърно, си е закупил родни вафли „Троя“ и минерална вода „Михалково“ за скромните 2-3 крони на продукт.

Така обърнато в български левове вафлата излиза скромните 15 стотинки, а водата в разфасовка от 1,5 литра – 20.

Наред с оригиналната опаковка на български език, родните продукти имат както си е реда и етикет на чешки, в който е описано какво съдържат българските продукти.

Оказа се, че родната вода всъщност се радва на особен интерес от страна на чехите, защото излиза доста по-евтина от местните марки бутилирана вода, които се продават от 6 крони нагоре.

Тъй като Европейският съюз е голям общ пазар, е радващо, че родните хранителни стоки стъпват все по-сериозно в различни страни от съюза. Остава обаче въпросът как действат дистрибуторите и търговците на дребно, за да се получава така, че наши храни са значително по-евтини в чужбина, при все че стандартът на живот там е по-висок./ Dnes.bg/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.