Родители искат „легнали полицаи“ и мантинели пред училища и детски градини

На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата днес, областният управител Петър Василев внесе за обсъждане предложения, направени от жители на населените места по време на изнесените му приемни в Лудогорието, съобщиха от пресцентъра на администрацията
Комисията обсъди исканията, за поставяне на „легнали полицаи”, пътни знаци, маркировка и мантинели пред детски градини и училища, които да намалят рисковите ситуации пред децата при пресичане на улиците. Във връзка с това бяха направени две предложения. Първото бе за създаване на междуведомствена комисия с представители на КАТ, Областно пътно управление, ДАИ и на общините, която на място да разгледа проблемните места и да излезе с конкретни решения. А второто – да бъдат отправени предложения към кметовете на общините за обновяване на пътната маркировка и поставяне на пътни знаци.
По време на заседанието началник сектор „Пътна полиция – КАТ” Деян Симеонов представи анализ за пътнотранспортната обстановка на територията на ОД на МВР – Разград за периода от 1 януари до 30 април 2015 година. В сравнение със същия период на 2014 г. общият брой на катастрофите се е увеличил от 106 на 124, но тежките са намалели от 32 на 27. Загиналите са с 4 по-малко, а ранените са намалели от 39 на 37.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.