РИОСВ – Русе обявяви два регионални конкурса за Световния ден на влажните зони

РИОСВ – Русе обявява два регионални конкурса по повод Световния ден на влажните зони – 2 февруари. Единият е за изработване на проекти за значка. Той е за ученици от средния курс. Другият е за електронен банер и могат да участват младежи от горните класове на обучение. Конкурсът е за учениците от областите Русе, Разград и Силистра.
Участниците трябва да фокусират вниманието си върху влажните зони на територията на РИОСВ-Русе – Поддържан резерват „Сребърна“, рибарниците Мечка, Калимок, Остров Пожарево и Гарвански блата. Проектите, придружени с информация за авторите да се изпращат по е-поща на инспекцията до 2 фувруари включително. Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени на 8 февруари 2017 г. на интернет страницата на РИОСВ-Русе. Допълнителна информация за конкурсите е публикувана на адрес: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.
Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. Темата на кампанията през 2017 г. е „Влажните зони за намаляване риска от бедствия“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.