Реформаторският блок ще върне мандата

Реформаторският блок ще върне на президента Росен Плевнелиев проучвателния мандат за съставяне на правителство. Предстои държавният глава да вземе решение дали ще остави правителството в оставка до 22 януари, когато в длъжност встъпва новоизбраният президент Румен Радев, ще го преназначи като служебно или за трети път в своя президентски мандат ще състави служебен кабинет.
КРОСС припомня: Третият проучвателен мандат беше връчен на РБ миналата седмица. След многократни преговори с ГЕРБ и Патриотичния фронт, последната от които се проведе вчера, стана ясно, че правителство в рамките на този парламент няма да има.
След разговорите председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че разговорите са били интензивни, но не са се увенчали с консенсус. „Мога да кажа, че има определени различия, по които не можем да стигнем до консенсус и от тази гледна точка, съобразявайки се с обществените нагласи за предсрочни парламентарни избори, не сме в състояние в 43-я парламент да стигнем до принципно съгласие за секторни политики и да продължим да управляваме с имащото парламентарно мнозинство“, каза Цветанов.
„Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем единство. Очевидно е, че това не се получи“, коментира Найден Зеленогорски от реформаторите.
Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт припомни, че техните приоритети са пенсиите, борбата с престъпността, мигрантският поток, реформите в енергетиката и в икономиката. „Аз съм уверен, че тези теми ще бъдат разработени и реализирани в следващото Народно събрание“, допълни Симеонов.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.