Ремонтът на пътищата, голямата джамия, сградата на ДНА и довършването на втората църква в Разград остават приоритети в работата на областния управител

Основни моменти от работата си през 2018 г. и част от идеите и намеренията си за 2019 г. представи на среща с журналисти днес областният управител Гюнай Хюсмен.

В срещата участваха и зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.
Стореното е събрано в брошурата „Отчет за 2017-2018 г. на Гюнай Хюсмен, областен управител на област Разград“, подготвена и отпечатана с лични средства и средства на дарители.
Акцент досега и за предстоящата 2019 г. е подобряване на пътната инфраструктура – обяви Г. Хюсмен. През 2018 г. в участъци от пътищата Търговище-Разград, Исперих-Пристое и Кубрат-Тутракан са инвестирани 36 милиона лева. През следващата година усилията ще са насочени към пътищата в община Кубрат – към Разград и Русе.
Вчера областният управител е подписал договор с фирма „Стройкомерс ТТ“ ЕООД – Търговище за реставрация на джамията „Макбул Ирахим паша“. Стойността на ремонта е 1 979 030 лв. без ДДС. Ако няма обжалвания, през пролетта работата може да започне.
Г. Хюсмен припомни, че е поел ангажимент за възстановяване за нов живот и на още една сграда в центъра на града – Домът на армията. Решението на Министерството на отбраната тя да бъде предоставена на Областна администрация – Разград предстои да бъде прието от Министерски съвет, след което ще се търси финансиране за ремонта. Други обекти, за които Гюнай Хюсмен и екипът му ще търсят финансова подкрепа, са за недовършената църква „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“ и за подмяна на дограмата на сградата на читалище „Развитие“.
Новост през следващата година в работата на областната администрация в Разград е издаването на апостили за легализация на документи, което ще улесни обслужването на гражданите, тъй като досега се извършваше от различни министерства, съобщи Нурие Црънгалова.
Гюнай Хюсмен пожела на журналистите успешна Нова година и увери, че ще продължи да работи за подобряване благосъстоянието на жителите на областта и да създава добри новини.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.