Ремонтите по магистралите спират през лятото

За да няма задръствания до морето, през юли и август да не се извършват ремонти по магистралите „Тракия“ и „Хемус“, разпореди премиерът Бойко Борисов.
Планът за ремонтните дейности е бил преначертан днес сутринта в 7 часа, по думите на Борисов, след като вчера правителството отпусна до 100 млн. лв. за основен ремонт на около 80 км от старите учасътци на двете магистралите. „До първи юли ще строим по магистралите, след това ще продължим септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира и по тази тема“, каза Борисов днес.
Вчера той искаше да бъде осигурен денонещен режим на работа, за да приключат ремонтите бързо. Новият план за ремонта на старите участъци на магистралите ще бъде представен утре, когато министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефът на пътната агенция Лазар Лазаров ще проверят на място най-критичните участъци.
При виадукта „Елещница“ на магистрала „Хемус“ движението е ограничено само в две ленти в посока София заради дупка по фугите на съоръжението. Въведено е и ограничение на скоростта от 90 км/ч по старите участъци на „Тракия“ и „Хемус“. /КРОСС/\

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.