Рекордно дълго знаме от 1797 метра се развява днес в Реджо Емилия

Флаг на Гинес опъват днес в италианския град Реджо Емилия по повод Празника на знамето, в който участват хиляда доброволци.
Националният рекорд за флаг е по инициатива и в изпълнение на Националната асоциация на ветераните. Знамето тежи 500 кг, дълго е 1797 метра и широко 4,80 метра. Събитието се организира в чест на годишнина от създаването на италианското знаме – родено точно в Реджо Емилия на 7 януари 1797 г.
В предишни тържества, когато е изнасяно знамето, е било необходимо да се включат стотици хора – от 800 до 2000. Рекордният трикольорен плат „прекосява” улица „Емилия Сан Пиетро”, стига до ул. „Криспи”, за да достигне театър „Вали” и Площада на Победата, и приключва своето пътешествие на булевард „Гаироли”, където опакова полицейския участък.
За да се опъне платът, е трябвало да се включат най-малко 1000 души. Участниците са разпределени в групи според техните асоциации и организации.предната част съставлява Охранителен взвод Civic Reggiana. Всяка група носи собствените си отличителни знаци.
Ролката, на която се навива платът, е монтирана на специален носител, който е поставен на булевард „Гарибалди”. До сега рекордният трикольор е развяван в Басано, Модена и други италиански градове, включително и Рим. И навсякъде флагът е посрещан с огромен ентусиазъм. И винаги събитието е имало голям успех, благодарение на участието на публиката, която винаги е била в основата на инициативата.

Източник: gazzettadireggio.gelocal.it

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.