Разкрит е убиецът на бащата на съдия от Софийски градски съд

На 12 март 2015 г. година бе повдигнато обвинение за грабеж и убийство в Завет, обявиха на съвместна пресконференция днес окръжният прокурор Огнян Дамянов и директора на ОД на МВР в Разград Ивайло Йовчев. Уличен в убийството е 29-годишният Владо Ф., криминално проявен, но неосъждан мъж от Лудогорието, който в момента на разкриването на престъплението е бил напуснал страната. Веднага е издадена европейска заповед за неговото задържане. Разследващите имат представа в коя държава на Европейския съюз се намира издирваният и очакват информация за него от партньорските служби там.
Обвинението е за това, че в нощта на 25 срещу 26 декември миналата година уличеният в престъплението е ограбил и убил 75-годишният Николай Димитров от Завет, баща на съдия от Софийския градски съд. Мъжът бе обявен за общонационално издирване.
Тялото му бе открито едва на 22 февруари 2015 година случайно от рибар в язовир „Мелницата” в землището на Завет. Аутопсията доказа, че възрастният човек е бил удушен.
Събрани са достатъчно доказателства срещу извършителя на убийството, обявиха на пресконференцията окръжният прокурор и директорът на ОД на МВР в Разград. В процеса на оперативно-издирвателните действия е установено, че от дома на убития липсват 200 лева. Самият той не бе открит от близките в къщата и затова бе обявен за общонационално издирване. Точно по това време е бил сам в Завет, съпругата му отишла за Коледните празници на гости при дъщерята в София.
Издирваният за убийство мъж е бил сред разпитваните над 40 души по време на разследването, стана ясно днес. Но според следствените органи и прокуратурата, не е избягал зад граница, защото не е допускал, че ще бъде разкрит, Отпътувал е по предварителен график. Бил е и работил и преди в чужбина. А в криминалното му досие има регистрирана кражба от преди няколко години.
Разследващите са категорични , че разкрито убийство е с чисто криминален характер, без връзка с отношения в семейството. Убиецът и жертвата са се познавали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.