Разград ще угасне в събота за шести път заради Часа на Земята

Часът на земята ще бъде отбелязан в Разград за шести път в 20.30 часа на 19 март, като бъдат загасени светлините на Общината, Общинския културен център, ХГ „Проф. Илия Петров“, Часовникова кула, Джамия „Ибрахим Паша“.
От местната администрация призовават всички разградчани да последват примера и също да загасят за 60 минути осветлението в домовете си.
Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година той ще бъде на 19 март и ще започне в 20:30 часа. Докато се провежда милиони хора от целия свят символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправят призив за по-устойчиво бъдеще.
Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.
За поредна година и Градски мажоретен състав към Центъра за работа с деца – Разград се включва в световната инициатива на WWF Часът на земята.
Когато светлините угаснат пред Общинския културен център, под ръководството на Емилия Борисова и Николета Георгиева, около 100 мажоретки на възраст от 3 до 19 години, ще изпълнят танци със светлинни и огнени уреди. В концерта ще участват и възпитаници от класа по поп пеене на Свилена Дечева към ЦРД Разград.
Часът на Земята ще бъде отбелязан и от ученици на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, съвместно с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. В библиотеката на 18 март от 17.00 ч. ще бъде проведена презентация и поетично-музикална композиция „Земляни“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.