Разград ще има център за разделно събиране и съхраняване на битови отпадъци

Разград ще има център за разделно събиране и съхраняване на битови отпадъци, потвърди на пресконференция днес публикация на e-Razgrad.bg от преди два месеца кметът на общината д-р Валентин Василев. Новината е, че във връзка с реализацията на проекта на 3 декември е сформиран Комитет за стратегическо управление, в който са включени представители на петте общини в него – Шумен, Левски, Разград, Созопол и Съединение. За постоянен член на комитета е избран кметът на община Шумен Любомир Христов, а за негови заместници – кметовете на Разград и Созопол д-р Валентин Василев и Панайот Рейзи.
Припомняме, че Разград бе е избран с предпроектно проучване по Българо-швейцарската програма за сътрудничество като пилотна община за изграждане на общински център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци.
Той ще бъде изграден в района на приюта за кучета. От центъра периодично ще се транспортират до площадки на други оператори събраните отпадъци. Важно е да се отбележи, че тук няма да се извършва оползотворяване и обезвреждане на отпадъците.
След 31 май 2019 г. центърът ще бъде предаден и вписан в активите на община Разград. Там постоянно ще бъда заети четирима души – трима, обслужващи площадката /отговорник и двама специалисти, единият от които – химик/ и един шофьор./e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.