Разград отново в оранжево заради студ, сняг и виелици

С още 11 области от Северна, Източна и Южна България Разград е отново в оранжево на картата на Националния институт по метеорология и хидрология заради интензивни снеговалежи и виелици. Кодът е в сила за областите Русенска, Силистренска, Търговищка, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Прогнозите са да се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия и за навявания. През нощта срещу сряда в Североизточна България валежът ще се усили.
Синоптиците очакват минималните температури да са между минус 9 и минус 14 градуса, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра – до минус 20 градуса. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9 – минус 11 градуса в Северозападна България, до 2-3 градуса в крайните югоизточни райони.
От НИМХ съветват да се следи прогнозата за времето и препоръчват да не се предприема неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.