Разград отбелязва Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството

От 13 до 17 май 2015 г. за девети пореден път Община Разград ще чества 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Негов организатор е Община Разград, със съдействието на РИО – Разград, спортните клубове по лека атлетика „Лудогорец” и „Спорт Атлетик”, УСШ „Руси Бухтев” и Общинския клуб по футбол, волейбол, физкултура и спорт сред трудещите се в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Целта на празника е да направи спорта привлекателен за децата, но не само като път към победата, а като съзидателен начин на живот, който предпазва от саморазрушението, бездействието, наркотиците, негативизма и агресията.
На спортните площадки в ОУ „В. Левски“ ще се проведат турнири по футбол на малки врати, турнир по волейбол и лекоатлетически трибой /50 м бързина, дълъг скок, тласкане на гюле/. За победителите са предвидени предметни награди от Община Разград.
Към програмата за Деня на българския спорт е включен и Световният ден на предизвикателството, с което Община Разград се присъединява към инициативата на Българската асоциация „Спорт за всички“ /БАСВ/ за участие в „Предизвикателство 2015“.
На 16 и 17 май 2015 г. Община Разград осигурява отворени врати и отворени занимания по следните видове спорт: баскетбол и бадминтон в спортна зала „Лудогорец“; фитнес в спортна зала „Лудогорец“ /СК „Гладиатор“/; тенис – на игрището с изкуствено тревно покритие в двора на ОУ „В. Левски“.
Официалното откриване на празника за Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството е на 13 май от 16,00 ч. в двора на ОУ „В. Левски“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.