Разград има трима нови почетни граждани

Трима са новите почетни граждани на Разград. Имената им бяха обявени на тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Разград.
Почетните отличия са за първия майстор на спорта в Разград, баскетболист и поет Пламен Панчев, посмъртно – за спортния деятел и директор на Ученическата спортна школа Руси Бухтев и за главния асистент във филиала на РУ „Ангел Кънчев“, водещ български математик и майстор на спорта по шахмат Иво Владимиров.
Тържественото заседание на Общинския съвет в Разград започна с празнично слово на председателя на Общинския съвет Надежда Радославова. Приветствия за Деня на града поднесоха още кметът на общината д-р Валентин Василев, областният управител Манол Кившанов и кметът на Слобозия Александру Стойка.
За празника Разград получи поздравителни адреси от президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, евродепутата Мария Габриел, народните представители Михаил Тодоров, Гюнай Хюсмен, Ахмед Ахмедов и Хасан Адемов, от кметове на общини и областни управители, институции.
IMG_8599 (1296 x 864)Представители на групите съветници декларираха подкрепа на номинираните, но Божинел Христов от „Кауза Разград” и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова изразиха мнение и готовност в съвсем скоро време да се предприемат промени в правилника за почетните звания и паметните знаци на Община Разград, за да не продължава безпринципното им раздаване на куп. Но бе изрично подчертано, че новите почетни граждани на Разград са достойни за отличието и изказванията не се отнасят за тях.
Призовете си новите почетни граждани на Разград получиха на тържествена церемония в препълнената зала на Общинския културен център преди началото на концерта на Държавна опера – Русе „Класиката среща АББА“ със солистки – германските певици Даниела Щингел и Илона Герулат. Наградата на Руси Бухтев получи неговата дъщеря.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.