Разград – без коледна украса в центъра и без коледен базар

Бул. „България”, Ларгото и градинката до Часовниковата кула тази година ще останат без коледна украса заради тотално обновения център и невъзможността тежка техника да постави старата украса, с която разполагаме, каза днес кметът д-р Валентин Василев. За следващата година общината ще разработи нова концепция за украса на централната градска част. Иначе, на всички достъпни места и навсякъде, където и досега е имало – коледната украса е вече монтирана – има и на Водната централа, и в жк „Орел”.
По причина, че обновяването на центъра се проточи и в момента вървят приемателните комисии, няма време за организиране на коледен базар. И тук се намесват изисквания, при това съвсем правилни, новите плочници за да не бъдат дупчени безразборно за закрепване на шатрите. Вероятно ще се прави и нова концепция за базарите в Разград, свързана с новата визия на централната градска част.
А светлините на коледната елха сега ще грейнат в петък, 4 декември, в 17.30 часа. 8-те хиляди лампички ще запалят актьорите от младежката театрална формация „Импулс”. Веднага след това започва концертът на талантите от Центъра за работа с деца в залата на Общинския културен център.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.