Разградчанин с европейска заповед за арест се разболя преди съдебно заседание за екстрадиция

Днес тричленен състав на Окръжния съд в Разград трябваше да се произнесе по искане на френския съд за екстрадиране на 47-годишния разградчанин Юксел Незиров. Съдът във френската столица Париж е поискал чрез тамошната прокуратура и с европейска заповед за задържане той да бъде арестуван и екстрадиран, тъй като срещу него е започнало наказателно производство за участие в организирана престъпна група за изготвяне и пласиране на фалшиви документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки.
Незиров обаче не се яви в съдебната зала. По информация от сестра му, снощи той е бил приет в интензивното отделение на разградската болница с хипертонична криза.
Съдът постанови да се изиска от МБАЛ-Разград информация постъпил ли е за лечение там обвиняемият, с каква диагноза и в състояние ли е да се яви в съда. Делото бе отложено за 21 юли от 11.30 ч.
Юксел Незиров, който е съпруг на шефката на Дома за стари хора Лейман Тюлеоглуева, е обвинен от парижката прокуратура за деяния, извършени през 2011 и 2012 година, като за доказването им са използвани технически средства. Според държавното обвинение в Разград в началото на годината са идвали френски следователи, разпитвали са го и са правили обиск в жилището му. През януари той е бил призован да се яви доброволно пред френския съд, но на насрочената дата влязъл в болница. В изпълнение на европейската заповед полицията в Разград е задържала Незиров на 8 юли, а след това Окръжният съд е променил мярката му за неотклонение в домашен арест.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.