Разградчанин – рецидивист съди прокуратурата

Рецидивист съди прокуратурата за 30 000 лева за незаконно обвинение.
Днес пред състав на Разградския окръжен съд се яви разградчанинът Садък Шукриев, който съди прокуратурата за незаконно обвинение. В исковата си молба той е посочил, че иска 30 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди – болки и страдания.
Шукриев е бил осъден от Разградския районен съд през 2012 г. за кражба от магазин „Дружба” в Разград и за опит за изнасилване. След обжалване състав на Разградския окръжен съд е отменил присъдата в първата й част, като го е оправдал по обвинението за кражба поради маловажност на деянието. По второто обвинение обаче – за опит за изнасилване, е потвърдил ефективната му присъда от 6 години лишаване от свобода. В момента Шукриев е в затвора в Белене, откъдето бе доведен за делото, той е рецидивист, има и други криминални прояви и присъди.
Според прокурора по делото искът е неоснователен, тъй като не може да се разграничат болките и страданията причинени от частичното оправдаване на подсъдимия и от признаването му за виновен по второто обвинение. По искане на държавното обвинение съдия Валентина Димитрова днес си направи отвод по делото, тъй като се оказа, че тя е била председател и на съдебния състав, постановил на втора инстанция частичното оправдаване на подсъдимия. По делото ще бъде назначен друг магистрат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.