Разградско участие и успехи във фестивала „Листопад на спомените“

Във Варна се проведе ХХIII Национален фестивал „Листопад на спомените – 2018“. Събитието се организира от варненския Съюз на пенсионерите и Фондация „Листопад на спомените“ в партньорство с Община Варна, Двореца на културата и спорта и вестник „Пенсионери” и бе под мотото „От миналото, в настоящето, за бъдещето”.
В продължение на три дни в Двореца на културата и спорта представиха любителско творчество 148 колектива и 74 индивидуални изпълнители от пенсионерски клубове от цялата страна и гостуващи състави от Украйна – общо 2000 участници, които се състезаваха в шест категории.
В три от тях се изявиха представители от община Разград: в обработен фолклор – ФПГ „Здравец”- село Островче, с ръководител Димитър Димитров; в градски и популярни песни – Вокална група „Родна песен” към СОСЗР – Разград, с ръководител Димитър Димитров и в автентичен фолклор – Смесена фолклорна група „Капанка” – село Дряновец, с ръководител Станчо Димитров.
Двата разградски колектива – от село Осенец и към СОСЗР бяха класирани на първо място в съответната категория и получиха диплом за своите изпълнения. В заключителния гала-концерт участва ВГ „Родна песен”.
Участието на разградските съставибе осъществено със съдействието на кмета д-р Валентин Василев и финансовата помощ на Община Разград, както и Общински съвет на Съюза на пенсионерите – 2004.
Мирослава КАЦАРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.