Разградска делегация участва в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и зам.-кметовете инж. Любомир Цонев и инж. Ценка Таракчиева ще участват в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа утре и вдруги ден в Пловдив. Организатор на форума е Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив.
Програмата предвижда провеждане на Общо събрание на НСОРБ, конференция за превенция на бедствията в Югоизточна Европа, общо събрание на Мрежата от асоциации на местни власти от Югоизточна Европа, бизнес изложение и борса на общински проекти, презентации на wправляващите органи на оперативните програми, фонд ФЛАГ, фондове за градско развитите, местни власти и бизнес структури от Югоизточна Европа, връчване на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.
Участниците в Общото събрание на НСОРБ ще приемат отчетите на УС и КС на сдружението през мандат 2011-2015г., ще обсъдят промени в собствената приходна база на общините, новите отговорности пред общинските съветници, промените през погледа на големите и на малките общини и ще приемат послание към общинските съветници и кметовете от мандат 2015-2019 г.
Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще открие конференцията „Компетенции и готовност на местните власти от Югоизточна Европа за превенция и управление на кризи“, която ще се проведе на 18 май. Сред темите на конференцията са политиките на ЕС за намаляване на риска и подкрепа при бедствия, иновативни технологии и решения в подкрепа на по-сигурни държави и градове и др. Ще бъде представен и опитът на Япония, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина при управление на риска при природни бедствия и овладяване на кризите.
В рамките на форума ще се проведе и заседание на Управителния съвет на НСОРБ, в което ще участва кметът на Разград Денчо Бояджиев. Програмата предвижда обсъждане на: позиция по проект на ОП „Околна среда” 2014-2020; предложение за сътрудничество от Българската търговско-промишлена палата; предстоящи промени в общинското здравеопазване; приемане на асоциирани членове на НСОРБ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.