Ради Здравков поема „Лудогорец II“, Спас Джевизов – селекционер на тима

Две емблематични фигури в българския футбол започват работа в „Лудогорец“. Легендите Ради Здравков и Спас Джевизов получиха назначения във втория отбор на шампионите – „Лудогорец II“, съобщи клубният сайт. Здравков ще бъде треньор, а Джевизов – селекционер. Досегашният наставник на тима Галин Иванов остава в щаба на Ради Здравков като асистент. Спас Джевизов ще помага и на главния скаут в школата Валентин Станчев при селектирането на талантите.

Здравков, който е бил треньор на „Локомотив“ (Сф), „Литекс“, „Славия“, „Локомотив“ (Пд), „Спартак“ (Вн), „Черно море“, а преди година и половина бе част от екипа на „Лудогорец“, ще изведе „Б“ отбора на шампионите за първа тренировка в понеделник (16 януари) на клубната база в Разград.

Новият селекционер на „Лудогорец II“ Спас Джевизов има богата кариера като футболист и треньор, като запоследно е бил директор на ДЮШ в ЦСКА. Преди това е изпълнявал същата длъжност в школата на „Чавдар „(Етрополе). Между 1987 г. и 2001 г. е бил треньор последователно в „Омония“ (Кипър), ЦСКА и „Алки“ (Кипър).
Развитието на „Б“ отбора на „Лудогорец“ е сред приоритетите в дългосрочната стратегия на клуба. В тима талантите от футболната академия на шампионите правят своите първи стъпки в професионалния мъжки футбол. „Лудогорец II“ е трамплинът за най-добрите юноши към представителния тим, пише още в клубния сайт.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.