Радев лети за Брюксел с военния „Спартан“

Президентът Румен Радев няма да лети за Брюксел с „Еърбъс А-319″, а с военния „Спартан“. „Поради непредвидено съкращаване на разходите по посещението на държавния глава в Брюксел на 30 и 31 януари, водената от президента делегация няма да използва правителствения еърбъс. Вместо това ще се използва самолет „Спартан“. Това гласи официалното съобщение от прессекретариата на държавния глава. По тази причина от президентството ще вземат на борда представители само на избрани медии.

Както вече беше съобщено, на 30 и 31 януари 2017 г. президентът Румен Радев ще направи първото след встъпването си в длъжност работно посещение в Брюксел. На 30 януари българският държавен глава ще има срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. На 31 януари президентът ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ще има и други важни срещи.

Очакваше се това да е и първата мисия на Авиоотряд 28 с новия български президент на борда. Оказа се обаче, че полетът на държавния глава и на екипа му до Брюксел ще бъде на борда на военнотранспортния самолет „Спартан“.
Самолетътхобаче е много по-бавен и полетът ще продължи между 4 и 5 часа.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.