Радан Кънев допуска сътрудничество с ГЕРБ на местните избори

В името на по-доброто управление и прекратяване на монопола на ДПС и БСП в някои общини, е възможно сътрудничество с ГЕРБ на местните избори, каза председателят на ДСБ Радан Кънев след съвещанието на Националния изборен щаб на ДСБ в Пловдив и изрази надежда това да се случи.
Дълбоко съжалявам, ако ГЕРБ не осъзнават необходимостта от това сътрудничество и са готови да поделят тези общини с БСП И ДПС, допълни той.
Приета на съвещанието резолюция призовава към обединение около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел, чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателна и съдебна власт.
„На Румъния й отне четири парламента, за да въведе този модел. Убеден съм, че в България той ще бъде въведен в този или в следващия парламент“, посочи Радан Кънев.
Преди десетина дни обаче правителството на практика се отказа от румънския модел на независима антикорупционна прокуратура и прие модела, предлаган от главния прокурор Сотир Цацаров за сформиране на спецекипи в държавното обвинение.
Кънев определи реформите в правосъдието и сектор „Сигурност“ като първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.