П. Волгин: БНР свали „Деконструкция по поръчка на СЕМ, разпоредена им от властта

/КРОСС/ Властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно.

Това пише журналистът Петър Волгин във Фейсбук, след като председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов обяви, че Българското национално радио може да бъде глобено с 3 хил. лв. заради „Деконструкция“. Според СЕМ предаването на Петър Волгин системно отказва да спазва изискването за плурализъм на мненията, което е задължително за обществените медии. В регулаторния орган има оплаквания от съдържанието на „Деконструкция“ – често се говори срещу Реформаторския блок и ГЕРБ, срещу НАТО, но тяхното мнение не намира място в предаването, добави Лозанов.

Шефът на СЕМ заяви, че актът за административно нарушение ще бъде разгледан по същество, когато в регулаторния орган дойде възражението на БНР. Ако на държавното радио бъде наложена глоба, тя няма да бъде платена от водещия, допълни Лозанов.

Новината за глобата потвърди и Волгин във фейсбук.

„Пожизненият председател на СЕМ е получил спешна политическа поръчка за отстраняването от ефир на предаването „Деконструкция“. Първата стъпка към тази високохуманна цел беше направена онзи ден, когато разбрахме, че СЕМ е съставил акт на БНР за административно нарушение. Визира се едно конкретно издание на „Деконструкция“, където са открити тежки „погазвания на закона“, написа той в социалната мрежа. Волгин твърди, че е виновен, защото е критикувал политиката на европейските и американските елити, които се стремят да наложат своите представи за управление по целия свят. „Второ, виновна е Калина Андролова, задето си е позволила да критикува поведението на Росен Плевнелиев. И трето – чуйте, чуйте, това ми е любимото, виновен е Божан Петров, задето говори с ирония за управляващите в България“, уточнява водещият. Той е възмутен, че с акта се забранява не просто критиката, а и иронията.

Волгин се закани да не спира да критикува нито българските, нито чуждите управляващи и прогнозира, че пожизненият председател на СЕМ ще им „тръсне още няколко подобни мракобесни“ актове, за да спре „Деконструкция“.

Днес той пише:

Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването „Деконструкция“. Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така – властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно. Ако можеха да мислят, щаха да видят, че с подобни мракобесни действия постигат цели, напълно противоположни на желаните от тях. Всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си. Разбира се, лакеите на управляващите ги чака същата съдба. Изобщо екипът на „Деконструкция“ е убеден, че битката едва сега започва и че „победа будет за нами“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.