Първа регионална среща на социалните услуги в Община Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев откри първата регионална среща на социалните услуги в Община Разград за партньорство между държавната и местна власт при предоставянето на социални услуги и подкрепа на социалните работници. Във форума участваха Георги Георгиев – председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО), областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместникът му Евгени Драганов, зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, общински съветници, представители от държавната администрация, кметове и заместник-кметове на общини от Разград, Шумен, Търговище и Русе, ръководители на социални институции и организации.
„Необходимостта от такива срещи, от събития, които популяризират работата на социалните работници е голяма. В обществото ни малко се знае за същността на професията на социалния работник. Човек не си дава сметка за нуждата от социална работа, докато не му се наложи. Тя остава незабележима за хората, които не засяга пряко, но е особено отговорна, трудна и необходима. Затова изисква уважение и признание. Трябва да си изключителен човек и да носиш в себе си грижата, състраданието, за да си добър социален работник“, каза в приветствието си д-р Валентин Василев.
„За трета поредна година Община Разград чества Деня на социалния работник с богата програма. Много общини в страната са почерпили от примера на Разград и също ще имат редица инициативи свързани със социалните услуги през следващата седмица“, каза в приветствието си председателят на НАСО Георги Георгиев.
„Община Разград има отлично работеща система от социални услуги, чрез които реализира социална политика, насочена към хора в неравностойно положение. Преди две години услугите бяха 9, а сега са 17“, подчерта зам.-кметът Ердинч Хасанов.
Форумът бележи началото на Седмицата на социалната работа в Общината, във връзка със Световния ден на социалната работа и социалния работник 2018 г.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.