Първа награда за театралните таланти от „Импулс”

Талантите от Младежката формация за театър „Импулс” при читалище „Развитие“ в Разград отново се завърнаха с награда, при това – Първа! На 30 април 2018 г., в рамките на театралния фестивал „Малкият принц“ във Велико Търново, те представиха „Женско царство“ но Ст.Л.Костов. С радост съобщиха, че трупата получи Първа награда за спектакъл – плакет, грамота и парична награда.
„Малкият принц” е Национален фестивал за детско-юношеско театрално творчество, организира се от Община Велико Търново и читалище “Извор” – с. Самоводене. Тази година от 27 до 30 април се проведе поредното му XIII издание.
В Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново пред търновската публика и авторитетното жури, председателствано от Ники Априлов /помним го като водещ на телевизионното предаване „Като лъвовете”/, първо се представиха 17 детски /до 14 год./ театрални състава от всички краища на страната.
Богатата програма на фестивала продължи със 17 представления на юношеските /до 19 г./ състави.
Във фестивала взеха участие 415 деца и юноши от цялата страна. Той вече е утвърден като едно от най-мащабните младежки театрални събития у нас и е единственият, провеждан на голяма професионална сцена.
За четирите дни на Фестивала Велико Търново отново беше превърнат в младежка театрална столица на България. А ръководителят на МФТ „Импулс” Веселин Керемедчиев изрази радостта и удовлетворението си от представянето на неговите възпитаници в този истински театрален празник. За e-Razgrad.bg той сподели, че голямо впечатление на публиката е направил декорът на постановката, който е автентичен етнографски. В тази връзка той изказва специални благодарности на Читалище „Напредък” в лицето на Илонка Неделчева и Стефан Иванов, които са допринесли да се случи това.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.