Пуснаха брошура а със стъпките за безплатното саниране

Областната администрация – Разград пусна практически наръчник със стъпките за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради с информация и отговори на най-важните въпроси за амбициозната правителствената инициатива. В нея потребителите се информират кой и как може да кандидатства по програмата и какви са стъпките, които трябва да се направят.
Листовката се разпространява сред гражданите по време на разяснителните срещи, които екипът на областната администрация провежда с домоуправители на жилищни сгради в квартали в Разград.
Днес експертите от администрацията ще бъдат в жк „Абритус” (Водна централа). През март подобни срещи бяха осъществени в жк „Орел” в Разград. Най-често задавани въпроси там са били наколко: Могат ли чрез Сдружението на собствениците да ми вземат жилището? Какво ще се случи с остъклената тераса и новата дограма на прозорците, как ще се процедира с апартаменти с вече направено външно саниране? Ще бъдат ли сменени асансьорът и радиаторите в блоковете при саниране, на кои сгради ще бъдат издадени технически паспорти?
Хората се интересували и от това каква част от отпуснатия и 1 млрд. лв. за прогрмата за саниране са за община Разград? От областната администрация припомнят, че такива квоти няма и не се прави и разделение на малка или голяма община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.