Проф. Жени Захариева и Фидоси Керчев избраха Разград на Благовещение

Проф. Жени Захариева и Фидоси Керчев избраха да поздравят разградчани за Благовещение. Заедно с Държавния симфоничен оркестър – Шумен с диригент Станислав Ушев, в препълнената зала на Филхармонията те изнесоха специален концерт по повод 50 години творческа дейност на световноизвестната пианистка.
IMG_0729 (1296 x 864)Пръв на сцената зад пианото застана 16-годишният разградчанин Фидоси Керчев – един от най-добрите ученици на проф. Захариева. Пред родителите, семейството, приятели, почитатели на класическата музика и първата си учителка в Музикалната школа „Илия Бърнев“ Галина Героева, Фидоси изсвири „Концерт за пиано и оркестър №2“ на Брамс. И отстъпи мястото на проф. Захариева след бурни неколкоминутни аплодисменти на публиката , бис Виртуозен етюд „Океан“ на Шопен и много цветя като оценка за изпълнението си.IMG_0773 (1296 x 864)
„Концерт за пиано и оркестър № 3“ на Бетовен и на бис „Валс“ от Шопен поднесе на разградчани проф. Жени Захариева. Няколко пъти след това тя имаше нужда някой да поема от ръцете й огромните букети, които просто я скриваха от публиката в залата. Накрая проф. Захариева получи от председателя на Общинския съвет в Разград Надя Радославова герба на Разград като дар за юбилея.
Изненада имаше за всички на концерта – на излизане в уютното фоайе на Филхармонията бе организиран стилен коктейл.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.