Протестиращите полицаи поставиха ултиматум

Протестиращият полицейски синдикат излезе с ултиматум към ръководството на МВР.
Ако до петък, 10 юли, не се състои втори кръг от разговори по исканията на полициите, на който да се обсъди основно ситуацията в пожарната, полицейският синдикат ще напусне преговорите, каза Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).
По думите му, отново ще станат актуални исканията за оставки, извън тази на директора на ГДПБЗН, и няма да им остане нищо друго, освен да се обърнат пряко към премиера и да очакват проблемите да бъдат решени с негова намеса.
Той бе категоричен, че административна реформа не е извършвана.
Бяха намалени свободните щатни позиции. Не сме чули от главна дирекция ПБЗН различно становище. Чухме, че сме искали срок, за да протестираме до 24 юни – това не е вярно. Няма такъв, който да се е похвалил с нови униформи. Не даваме съвети и консултации, а защитаваме интересите на членовете си. Въвеждането на различни по продължителност смени също го атакувахме, посочи Попов.
Що се отнася до ситуацията в пожарната, от синдиката недоумяват как досега действащите 32 спасителни групи ще бъдат преобразувани в осем крупни отряда. Освен това липсват и ключови наредби за числеността на пожарникарските екипи. Синдикатите настояват те да са от минимум трима души, а не както досега само двама.
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за три години загубила дела за неизплатен извънреден труд на обща стойност 525 000 лева. От синдиката алармираха, че шефът на пожарната Николай Николов нарушавал етичните правила като по телефона налагал наказания на служителите. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.