Пролетното почистване в Разград и общината започва идния понеделник

Община Разград организира традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места. Тази година тя ще е от 20 до 30 април и ще включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации, уточняват от пресцентъра на местната администрация.
Активно включилите в кампанията пак ще бъдат стимулираи от организатора с материални награди. Със заповед на кмета на Разград за най-добре представилите се и с най-голям принос в хигиенизирането на населените места на територията на Общината са определени награди за първо и второ място:
За населените места – първо място е предметна награда на стойност до 600 лв., второто – предметна награда на стойност до 300 лв. Наградите за училищата са съответно награди до 400 и до 200 лв. Детската градина на първо място ще получи предметна награда на стойност до 300 лв., на второто – до 150 лв.Наградите за организации и фирми на стойност до 200 и до 100 лв.
Материалната награда за гражданско участие – е позната от предишните кампании по пролетно почистване на общината: градинска маса и две пейки за кът за отдих на стойност до 1000 лева.
Награждаването на най-добре справилите се в пролетната кампания по почистването ще е на 11 май от 17: 30 часа в бистро „Зайо Байо”.
Община Разград ще осигури безплатно найлонови чували и ръкавици и специализирана техника за транспортиране на отпадъци събрани от междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артери.
Заявки за материали и техника ще се приемат в Община Разград тел: 084 /618 186 и „А.С.А. България“ ЕООД тел: 084/660 580.
В пролетната инициатива не са проуснати и децата: на 25 април от 9 часа в Разград ще се проведе традиционната акция „Бонбони за смет“, в която срещу торбичка събран отпадък те ще получават торбичка с лакомства. Това ще де случва на три места в града: в жк „Орел”до сградата на Община Разград в квартала; в градинката до хотел „Централ” и в градинката до обръщалото до Водната централа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.