Прокуратурата се споразумя с майката побойничка

Районната прокуратура в Разград внесе в съда споразумение по делото срещу 57-годишната Шехризаде Хасанова, съобщи днес районният прокурор Любомир Георгиев. Обвиняемата се е споразумяла с държавното обвинение, като е признала вината си по двете обвинения – за причиняване на лека телесна повреда на учител по повод изпълнение на работата му и за едро хулиганство.
Предложението на прокуратурата е тя да бъде осъдена на 1 година лишаване от свобода условно и обществено порицание. Ако съдът одобри споразумението, по първото обвинение тя ще получи 1 година условно, а по второто – 6 месеца, и ще получи присъда в размер на по-тежкото наказание – 1 година.
Делото ще бъде насрочено в седемдневен срок.
Припомняме, че Районната прокуратура образува бързо производство срещу Шехризаде Хасанова. Според обвинението на 15 март тя отишла в основно училище „Н.Икономов”, където учел синът й. Пред класната стая влязла в спор с 58-годишната учителка Румяна Мартинова заради поведението му. С хилка за тенис и топка момчето се опитвало да уцели своята преподавателка и след направените няколко забележки педагожката ги прибрала. Когато дошла родителката на момчето, учителката излязла да се срещне с нея и да върне хилката и топката. Майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа, обиждала 58-годишната учителка и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.