Прокуратурата протестира 20-годишната присъда за убийството на Борислав на Пчелина, настоява за доживотен затвор

Окръжната прокуратура в Разград ще протестира произнесената вчера от състав на Разградския окръжен съд присъда от 20 години лишаване от свобода при първоначално строг режим на 34-годишния Димитър Петров, който умъртви по особено мъчителен начин и с особена жестокост 38-годишния Б. Бориславов, съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Съдът уважи частично гражданските искове на наследниците на убития мъж.
В обвинителната си реч представителят на Окръжна прокуратура в Разград поиска наказание „Доживотен затвор“ за подсъдимия Петров, който на Великден на 11 април 2015 г. в местността Пчелина край Разград нанесъл 14 прободно-порезни рани, две от които фатални за живота на Бориславов. Мотивът на бруталното убийство така и не стана известен по време на разследването, тъй като Николов се възползва от правото си да не дава обяснения.
Тялото на Бориславов бе отрито до хижа на БТС в „Пчелина“. Убиецът и жертвата се познавали бегло. Преди да тръгнат към местността с автомобила на подсъдимия, двамата се черпили в няколко заведения. След извършеното жестоко убийство Петров заминал за Сливен, където се предал в полицията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.