Програмите за временна заетост – политически инструмент за избори

Програмите за временна заетост се създадоха, за да може хората да не си губят трудовите си навици докато си намерят постоянна работа, но те не просто ги губят, а не ги и изграждат. Тези програми служат за политически инструмент по време на изборите, заяви в студиото на Нова телевизия финансовият експерт Мика Зайкова.
„В едно от селата имаше програма за местните роми да стават програмисти и да се конкурират с Бил Гейтс. Това са хора с начално образование, които едва владеят родния си език. А ти ги учиш в местното ТКЗС“, даде пример Джамбазки.
Парите трябва да се дават на предприемачите, ако трябва и на общинските фирми, те да разкриват работни места, нека да бъдат под контрола на местните власти, но не да бъдат техен инструментсмятат, смятат Джамбазки и Зайкова.
Джамбазки отбеляза още и че в момента в България има парадокс – има безработица, в същото време има и недостиг на работна ръка. Според него това е в резултат от несъответствието между продукта, който дава образователната система и работната сила, която е необходима на бизнеса. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.