Програмата „Заедно в час“ доведе седем млади учители от страната в Лудогорието

Програмата „Заедно в час“ доведе седем учители от страната в Лудогорието и те бяха представени на първото събитие по проекта в Разград, партньор на който е читалище „Развитие”.
Гости на събитието на програмата под мотото „сБЪДнИ промяната в Разград“ бяха заместник-кметът на община Разград Ердинч Хасанов и секретарят на община Разград Нели Добрева, представители на бизнеса, подкрепили начинанието в Лудогорието, директори на училища и учители, ученици.
IMG_7327 (1296 x 864)Светла, Атанас, Калоян, Илияна, Ивелина, Радостин и Ивайло са младите хора с призвание да бъдат учители, които вече работят в ПТГ „Шандор Петьофи“, ОУ „Ив.Тургенев“ в Разград и ПГ „Хр. Ботев” в Кубрат. На сбирката те разказаха как се чувстват, как са се  сработили с децата, как им помагат колегите в съответното училище.
Проектът „Заедно в час” цели да повиши възможностите пред българските ученици за получаване на качествено образование. А кандидатите за учители без педагогическо образование преминават и интензивен курс в Пловдивския университет и получават работни места в непривлекателни региони. Преподават там 2 години при осигурени условия за пребиваване и премии към заплатата от училището, в което работят.
Организатори на събитието в Разград споделиха, че много от учителите – вече над 100 в държавата, влезли в класните стаи по програмата „Заедно в час“, остават на работа и след двете задължителни години.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.