Преобразяват „Орел” с 6 000 000 лева

Тотално преобразяване на зелените площи в над две трети от квартал „Орел” стартира община Разград. Договорът между местната администрация и Министерството на регионалното развитие и благоустройството е подписан на 16 януари. Стойността на проекта „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел” е на стойност 5 948 845 лева и е 100% финансиран по Оперативна по програма „Региони в растеж”, съобщи на пресконференция днес кметът д-р Валентин Василев.Два са обектите на преобразяването на квартала: празната зелена площ към околовръстния път и училище „И.С.Тургенев” ще се превърне в истински парк и всички междублокови пространства без най-новата част на „Орел” – на запад от централния пазар.
Продължителността на проекта е 30 месеца. През това време ще бъдат изградени алейна мрежа, кътове за отдих, градинско обзавеждане, детски и спортни площадки, площадка за фитнес на открито, площадка за скейтборд, парково осветление, облагородяване на зелените площи, вътрешноквартално енергоспестяващо осветление.
Проектът е част от Инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на община Разград. До три месеца ще сме готови с обществените поръчки и стартираме, уточни кметът Василев
/e-Razgrad/
На втората снимка: в оранжево – тази част на ”Орел” ще бъде облагородявана със следващ проект

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.