Премиерът Б. Борисов е бил заплашен с убийство

Заплахи за убийство на премиера Бойко Борисов са получени в последните дни, твърдят източници на в. „24 часа“ от специалните служби.
Заплахите са били получени в анонимна пратка до Министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви.
Вестникът е научил новината около 12 ч., но изчакал потвърждение от поне три източника. Около 18 ч. станало ясно, че службите са категорични, че заплахата е истинска, а не ставало въпрос за послание от човек с психични проблеми.
Вече е започнала проверка на заплахата, като писмото е иззето от службите. Проведени били и разпити на служители в Министерския съвет, за да се установи пътят на писмото.
„Ни най-малко не съм притеснен, защото като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите, това са нарушени интереси в захарта, месата, цигарите. Като спреш поръчки и всеки ден някого уволняваш, всеки трябва да си поеме кръста. Така че нито ми е за първи, нито за последен път. Призовавам ви да не коментирате и да не обръщате внимание“, заяви премиерът Борисов в коментар по темата.
„Що се касае до депутата Пеевски, лично съм казал на Румяна Бъчварова. Той казал, че ще си помисли. Запознаха ме колегите с оперативното дело. От тези неща разбирам и това, което видях, е наложително да се вземат мерки“, добави премиерът.
Директорката на правителствена информационна служба Севделина Арнаудова потвърждава информацията за заплахи срещу премиера. „Не са безобидни. Премиерът ги приема спокойно, той вече е обръгнал“, казва тя пред „Епицентър“.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.