Премиерът Борисов дари 10 000 лв за ремонт на джамията в с. Подайва

Ден след рождения си ден премиерът на България Бойко Борисов дари сумата, която парламентарната група на на ГЕРБ в 44-то Народно събрание събра за празника му, за ремонт на джамията в село Подайва, община Исперих, съобщиха от пресцентъра на партията.

Традиционно колегите на министър председателя от ГЕРБ в Парламента вместо подаръци събират средства, които Борисов дарява за благотворителност. Тази година сумата е 20 000 лв, които премиерът раздели по равно между джамията в Подайва и дострояването на новата църква в гр. Бяла, област Русе.

Заслуга за да се насочат средствата към исперихското село има и народният представител за област Разград Десислава Атанасова, която е придвижила проблема до ръководството на партията.

За да получи дарението и да изрази благодарността си към премиера и депутатите от ГЕРБ, в кулоарите на Парламента бе дошъл представител на село Подайва – Мехмед Хасан, който е и координатор на партията в селото.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отбеляза, че даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.