Прекратиха съдебното производство срещу Христо Бисеров

Съдебното производство срещу Христо Бисеров е прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд София в 7 – дневен срок от връчване на преписи от настоящото.
На 27 април СГС запорира имущество на бившия председател на Народното събрание и на доведения му син Ивайло Главинков. Общата стойност за двамата бе 1.55 млн. лв. – от които 1.3 млн. лв. са на Бисеров, а останалите на сина му. Запорът бе по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) заради образувано срещу двамата досъдебно производство за пране на пари и данъчни престъпления, като е била търсена информация от седем европейски държави, сред които Македония и Швейцария.
Наскоро прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Бисеров за укриване на доходи и нарушение на банковия режим. Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев обяви, че исковете, които комисията ще предяви срещу Бисеров и Главинков, ще са за над 7 млн. лева. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.