Президентът Румен Радев: Ще бъда президент на баланса и диалога

„На такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки европейски корени, отстоявала своята свобода и бъдеще на кръстопътя на историята“. Това заяви новият президент Румен Радев в първото си слово на площад „Св. Ал. Невски

Той първо благодари на всички президенти досега за усилията им за изграждане на демократична България. За мен е огромна чест и отговорност да приема поста пред всички вас, заяви Радев. Той говори първо за армията: Армия, която 13 века отстоява нашата държавност, свобода и достойнство.

Церемонията е израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност, каза Радев. Разпиляхме енергия, загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си – част от обединена Европа. Нека заедно градим по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата и солидарността. Обществото, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето.

По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас. Ще бъда президент на всички, независимо от етнос, принадлежност и религия, зарече се Радев. И обеща да е президент на диалога и баланса. Ще работя с парламента, правителството, институциите ,партиите, организациите и гражданите, за намиране на решенията за България. Ще работя с партньорите ни за ускорена интеграция. Но ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ, категоричен бе Радев. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред, завърши словото си новият президент.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.