Представителният духов оркестър на Военноморските сили гостува за Деня на Разград

Представителният духов оркестър на Военноморските сили гостува в столицата на Лудогорието за Деня на Разград. Концертът на оркестъра, познат на разградчани от церемониите по откриването на стадион „Лудогорец арена“ и шампионските титли на Орлите, както и от участието му по освещаването на Войнишкия паметник миналия септември в Осенец, ще бъде в Общинския културен центъра на 27 януари. Ще започне непосредствено след връчването на отличията на новите почетни граждани на Разград. Билетите са на цена 2 лева и може да бъдат купени от касата на ОбКЦ.
Богатата и разнообразна програма за празника ни позволява да поканим всички разградчани да се включат, обяви на прескоференция главният експерт „Култура” в местната администрация Виолета Антонова.
По традиция пръв е лекоатлетическият крос „Освобождение“. Стартът на бегачите в 12-те категории е от пл. „Възраждане“ от 14.00 часа на 26 януари. Наградният фонд е 1300 лева, ще бъдат раздадени 50 медала.
От 10.30 часа на 27 януари на 11-я етаж на сградата на община Разград ще бъдат обявени резултатите и отличени победителите в организирания от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество конкурс „Разград – уловени мигове“. Веднага след това е тържествената сесия на ОбС по повод Деня на Разград.
В 17.00 часа вечерта в художествената галерия „Проф. „Илия Петров“ ще бъде открита изложбата „Катедра 22“ на художника фотограф Александър Сертев, станала основа на създаването на проект за документален филм за Разград. Ще присъстват авторът на фотосите и създателите на едноименния филм.
Честванията на самия 28 януари ще започнат в 9.00 часа в храма „Св. Николай Чудотворец“ с празничен водосвед и панихида в памет на загиналите руски войници и български опълченци в Руско-турската война.
Партито с децата, родени на 28 януари, „Честит рожден ден!“ е от 12.00 часа във фоайето на Общинския културен център. Кметът д-р Валентин Василев ще ги зарадва с подаръци и вълшебна торта.
В 17.00 часа пред Мавзолея-костница на пл. „Възраждане“ е ритуалът за поднасяне на венци и цветя. Артисти от Капанския ансамбъл ще посрещат всички на площада с дъхава пита и шарена сол. В тържествената заря-проверка ще участват курсанти от Военния университет в Шумен. Церемонията ще завърши с празнични илюминации.
В тържествата ще вземе участие генералният консул на Руската федерация в Русе Татяна Грушко. Потвърдено е участието на официална делегация от румънския побратим на Разград Кълъраш. Очаква се потвърждение за делегации от градовете Орел и Слобозия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.