Правителството ще сменя областни управители, които имат склонност да се „заиграват“ на избори

Областни управители, за които има съмнения, че участват в манипулиране на вота и търговия с гласове, ще бъдат освободени. На тяхно място ще бъдат сложени хора, в които служебното правителство има доверие. Това обяви премиерът Огнян Герджиков след първото заседание на кабинета.
„За изборите ще отговаря силов министър – вицепремиерът ген. Стефан Янев. Ще бъде впрегнат много мощен екип, който на места да може да следи за всички тези явления – паразитни, вредни“, поясни проф. Герджиков и допълни, че за провеждането на изборите кабинетът ще потърси абсолютното съдействие на областните управители.
„Там, където имаме сведения, че областните управители имат склонност да се „заиграват непочтено“, ще бъдат сменени и ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за провеждането на честни избори. Не си правя илюзията, че няма да има опити и някъде няма да има пробив, но поне няма да е в този мащаб, на който сме свидетели през последните години“, добави проф. Огнян Герджиков.

Проф. Герджиков коментира още, че президентът е възложил преглед във всички министерства за корупционни практики и неща, които будят съмнение. „Едно от нещата, които най-много биха събудили съмнение, са обществените поръчки в последните седмици, след като кабинетът вече беше в оставка“, коментира той. „Затова на заседанието на Министерски съвет поставих сериозно този въпрос и има срокове, в които помолих, след като се направи преглед по места да се докладва, за да отнесем случаите към правоохранителните органи, които имат думата за това има или не корупционни практики. Трябва да се подхожда много диференцирано, за да не стане така, че покрай сухото да изгори и мокрото“, коментира служебният премиер.

Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.