Правителството призовава Ралица Агайн да подаде оставка заради казуса „Олимпик“

Финансовият министър Владислав Горанов поиска оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн заради несправяне с кризата след фалита на ЗК „Олимпик“.

„Още през месец май беше ясно, че лицензът на кипърската фирма е отнет. Липсва обаче информация в Министерството на финансите и в Народното събрание за факта, че лицензът на „Олимпик“ е отнет и в Кипър. КФН няма никаква идея как ще се процедира занапред. По тази причина намираме сериозни пропуски в работата на зам.-председателя на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, г-жа Ралица Агайн“, каза Владислав Горанов на брифинг след среща в Министерски съвет.
Той призова Агайн да подпаде оставка „доброволно, ако иска да запази доброто си име“. В противен случай, правителството ще препоръча на Народното събрание да прекрати предсрочно мандата й като член на КФН. Призивът на Горанов дойде само час след като главният прокурор Сотир Цацаров възложи проверка на Върховната касационна прокуратура и ДАНС върху работата на управление „Застрахователен надзор“ и персонално на Агайн като негов ръководител. Ралица Агайн е бивш депутат от НДСВ / Новото време, с два мандата като зам.-председател на Комисията за финансов надзор от 2005-2010 и 2014 досега. По закон мандатът й би трябвало да изтече през януари 2020 г.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.