Почина шестият, стъпил на Луната

Шестият астронавт, стъпил на Луната, ни напусна на 85 години. Американецът Едгар Мичъл е починал в хоспис във Флорида след кратко боледуване. Това е съобщила дъщеря му, цитирана от „Дейли Мейл“.
Доктор Мичъл заедно с командирът на Apollo 14 Алън Шепард държат рекорда за най-дълга разходка на Луната – 9 часа и 17 минути.
Това се случва по време на кацането на Луната през 1971 година.
Д-р Едгар Мичъл е известен и със сензационните си твърдения още преди години, че извънземни неведнъж са осъществявали контакт с хората, но правителствата са укривали истината в продължение на 70 години.
Мичъл твърди, че сътрудници на NASA, осъществили контакт с пришълците от други планети, ги описват като „малки хора, които до странност приличат на нас“.
Според думите му извънземните не се различават много от традиционния образ, наложил се на Земята: имат малко тяло и големи очи и глава.
Колкото и да е ужасно, заявява той, нашите технологиите „не са развити така добре като техните, и „ако те бяха настроени враждебно“, предупреди тогава той, „тогава ние сме загубени“.
Мичъл, който има бакалавърска степен по авиационно строителство и е доктор на науките в аеронавтиката и астронавтиката, твърди, че нашумялата през 1947 година история с извънземни, които се появили близо до град Розуел в САЩ, е истина и в момента се разследват историите за подобни посещения.
Официалните представители на NASA веднага се постараха да опровергаят тези твърдения.
В изявление представител на космическата агенция подчерта:“ „NASA не се занимава с НЛО“.
NASA няма отношение към никаква информация за живота на извънземни на планетата ни, или на някое друго място в космоса. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.